A NAPELEM RENDSZER KIVITELEZÉS FOLYAMATA


HELYSZÍNI FELMÉRÉS

A napelem telepítés Ön és családja számára komoly döntés, nekünk pedig komoly munka. Éppen ezért, ha velünk szerződik, akkor az első perctől kezdve személyes figyelmet biztosítunk Önnek. Munkatársunk egy előre egyeztetett időpontban elvégzi a helyszíni felmérést az otthonában, amely alapján meghatározhatjuk, hogy a felmerült igényekhez milyen napelem rendszert lehet és célszerű telepíteni. Ezt követően elkészítjük a minden részletre kiterjedő ajánlatunkat, amellyel kapcsolatban személyes konzultációt is biztosítunk. 


ENERGETIKAI KALKULÁCIÓ

Minden beruházás számolással kezdődik: Megéri-e? Megtérül-e? Mikor és mennyi idő alatt? Mennyibe kerül? Hogyan alakul a villamosenergia-fogyasztásom? stb. stb. 

Önnek kérdései vannak, nekünk pedig válaszaink. Mivel nincs két egyforma napelem-beruházás és nincs két egyforma telepítés, a gondos tervezés elengedhetetlen részét képezi a kivitelezési folyamatnak. A tervezés pedig az energetikai kalkulációval kezdődik. Munkatársaink a helyszíni felmérést követően elkészítik az Ön házának energetikai kalkulációját, hogy tisztán lássa, milyen mértékű beruházás milyen mértékű megtakarítást eredményez.


SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE

Előzetesen tájékoztatjuk a szerződési feltételekről és ismertetjük Önnel a szerződéstervezetünket is. Hitelből venné a napelemet? Erre is van lehetőség.


FINANSZÍROZÁS ÜGYINTÉZÉS

Hitelfelvétel esetén a Sky System átvállalja a teljes banki hitelügyintézést. Nincs más dolga, csak az előre egyeztetett időpontban aláírni a szerződést a bankban a 0%-os MFB hitelhez. Minden mást bízzon ránk.


BANKI HITELANYAG ÖSSZEÁLLÍTÁSA

A teljeskörű banki adminisztrációs feladatok átvállalása keretében a Sky System a banki hitelanyagot is összeállítja Ön helyett. Ön tájékoztat Bennünket a pénzügyi kötelezettségeiről (pl. más banki hitelek stb.), mi pedig összeállítjuk a sikeres hitelfelvételhez szükséges banki dokumentációt. 


TULAJDONI LAPOK

Ingatlannyilvántartással sem akar időt tölteni? A teljes körű ügyintézés – amennyiben opcionálisan igényli – kiterjed az ingatlan tulajdoni lap és térkép másolat beszerzésére is.


BANKI HITELANYAG LEADÁSA

Mi összeállítjuk, Ön aláírja, Mi beadjuk az MFB-hez. Mindent adminisztrációs feladatot ellátunk azért, hogy Ön tényleg csak aláíróként vegyen részt az ügyintézésben. 


MFB HITELBÍRÁLAT

Az MFB elbírálja az Ön hitelkérelmét.


MFB HITELSZERZŐDÉS

A hiteligénylés utolsó lépéseként, ha az MFB pozitívan értékelte a hiteligénylést, csak egy időpontot kell találnia, ami Önnek alkalmas, hogy a bankfiókban aláírja a hitelszerződését.


TERVEZÉS ÉS ENGEDÉLYEZTETÉS

Mielőtt megkezdődne a napelem szerelése az Ön házának tetején, számos hatósággal kell együttműködni. Ezzel sem lesz gondja, ugyanis cégünk teljeskörűen elvégzi a napelemrendszer telepítéséhez szükséges tervek és engedélyek elkészítését, valamint az engedélyeztetést. Érdekli, hogy hol tart a folyamat? Bármikor tájékoztatjuk a folyamat aktuális státuszáról.  


FOLYÓSÍTÁSI TERV

Az MFB hitel finanszírozáshoz folyósítási tervre is szükség van, de ezt ugyancsak elkészíti cégünk és a kivitelezés ütemezése szerint hívjuk le a hitelösszeget.


KOMPLETT LEBONYOLÍTÁS

Telepítés A-tól Z-ig, akár 1 nap alatt!

Miután a napelem-beruházás megkapott minden engedélyt és jóváhagyást az áramszolgáltatótól, és a finanszírozás is biztosított, egy Önnek megfelelő időpontban telepítjük a napelem-rendszert. A telepítési munka általában 1 nap, de persze függ a telepítési helyszín körülményeitől, valamint a napelemrendszer méretétől is.


KÉSZREJELENTÉS

A telepítést követően az ún. készre jelentést továbbítjuk az elektromos szolgáltató felé.


ZÁRÓENERGETIKA

A telepítés befejezéseként elkészítjük a Záró energetika jelentést és elindítjuk a végszámla lehívását.


SZOLGÁLTATÓI SZERZŐDÉS

Az elektromos szolgáltató az új napelem rendszerre vonatkozó módosított szolgáltatási szerződést küld Önnek – ezzel nincs más dolga csak aláírni és visszaküldeni.


ÓRACSERE

A napelem-telepítés utolsó, egyben befejező lépéseként az elektromos szolgáltató lecseréli az eddigi villanyóráját és egy új, digitális ad-vesz mérőórát szerel fel.


ÉRDEKEL


Fontos tudnivaló! A hitelből finanszírozott napelem-beruházás teljes telepítési időtartama átlagban 3-4 hónap, ami elsősorban a lassú engedélyeztetési, jóváhagyási folyamatoknak köszönhető. Amennyiben Ön nem vesz fel hitelt, úgy a napelemrendszer kiépítése kb. 2 hónap.