Az inverter választás útmutatója

Az inverter választás útmutatója
Közzétéve:

A legtöbb érdeklődő számára az otthoni napelemes rendszer egyenlő a tetőn elhelyezett napelemes panelekkel, hiszen ezek végzik a leglátványosabb munkát, a napenergia befogását és használható energiára történő átalakítását. És az inverter? A napelemek minősége, élettartama és az alkalmazott modern technológiája fontos, de ugyanennyire lényeges a rendszer sarokpontjának számító Inverterek teljesítménye is.

Mi az inverter és miért hasznos?

Az inverterek végzik a napelemek által termelt egyenáram (DC) átalakítását a lakossági fogyasztók számára közvetlenül felhasználható, illetve az áramszolgáltató hálózatába visszatáplálható váltakozó áramra (AC). Az inverter eszközre érdemes úgy tekintenünk, mint szívünkre, ami a teljes rendszer működéséért és irányításáért felelős. Központi egységként végzi a háztartási méretű kiserőművek vezérlő funkcióit, biztosítják az állandó rendszerfelügyeletet, optimalizálják a termelést, illetve biztonsági feladatokat is ellátnak, hogy otthonunk energiaellátása biztonságosan történhessen. Az inverterek kiválasztására pont ugyanaz a szabály érvényes, mint az egyéb rendszerelemek vásárlásakor: bízzuk szakértőkre. A technológia, a napelempanelek és az inverterek is folyamatosan fejlődnek, ezért sok esetben egy szakértő ki tudja választani azt a kombinációt, amivel a piacon elérhető legjobb termelési mutatók elérhetők.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy prémium inverter?

  • Az inverter működése a teljes napelemes rendszer agya, ezért nem érdemes spórolni rajta és törekedni kell a legjobb minőségre, hiszen ez garantálja a hosszú távon is megbízható üzemelést.
  • Az inverter ára jellemzően jelentős tétel a napelemes rendszer telepítésekor, ezért is fontos, hogy a lehető leghosszabb garanciát vállaló márkát válasszuk. A hosszú garancia nem véletlen, ezek a gépek rendkívül ellenállók és strapabírók.
  • Elképzelhető, hogy ha a telepítéskor még nem is, de néhány év múlva árnyékhatás éri a napelempaneleket, ilyenkor a teljesítmény akár radikálisan is csökkenhet. Gondolhatunk itt egy gyorsan növekvő fára, vagy a szomszéd telken frissen felhúzott épületre. A legokosabb inverterek képesek egyenként lekapcsolni az árnyékolt cellákat, így a panel teljesítménye csak minimálisan esik vissza, a napos cellákat nem fogja vissza a termelésben a rendszer.

 

Milyen inverter márkákat érdemes választani?

A Sky Systemnél nem csak napelemes rendszereket tervezünk és építünk, hanem évtizedekig biztosan működő környezetkímélő megoldást hozunk létre. Ezért is fontos számunkra, hogy minden általunk kiépített napelempaneles rendszer a piacon elérhető legjobb invertereket használja Több éves telepítési és működtetési tapasztalattal a hátunk mögött a következő inverterek használatát javasoljuk ügyfeleink számára:

  • Huawei Inverterek

A Huawei mára piacvezető lett az intelligens napelemes és napenergiát hasznosító megoldások terén. A folyamatosan tökéletesített mesterséges intelligencia és a vállalati felhőszolgáltatások integrálásával a Huawei számos új , forradalmi technológiát épített be a napelemes megoldásaiba, így az invertereibe is az optimális energiatermelés érdekében. Nem csoda, hogy a vezérlő egységek magasan a piaci átlag feletti teljesítményre képesek.

  • SolarEdge Inverterek

A SolarEdge márka majdnem kettő évtizede szolgál ki napelemes rendszereket, és egyedülálló termékeinek köszönhetően meghódította a globális piacokat. A cég forradalmasította a napelemes rendszerek iparát azzal, hogy kifejlesztett egy speciális módszert az energia összegyűjtésére és kezelésére a napelemes rendszerekben. Mára vezető szerepet tölt be az intelligens energiatechnológia terén, élen jár az okos inverterek és a hozzájuk tartozó optimalizálók gyártásában. Speciális megoldásai révén hatékonyabb a működést tud biztosítani, mint a hagyományos inverteres megoldások. Biztonságos, ellenőrizhető okos rendszere segíti, hogy a maximális teljesítmény elérhető legyen minden háztartásban.

Keresse szakértőinket és tudjon meg többet napelemes megoldásainkról! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérem válasszon finanszírozási formát

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Ajánlatkérését rendszerünk rögzítette, melyről visszaigazoló emailt küldtünk az Ön email címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Meraki.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.