Hogyan válasszak hőszivattyút?

Hogyan válasszak hőszivattyút?
Közzétéve:

A hőszivattyús rendszerekre egyre többen tekintenek úgy, mint a következő évtizedek elsőszámú hűtés-fűtési megoldására. A nagy siker nem véletlen, hiszen a hőszivattyús rendszerek alkalmazása rendkívül sok problémát megold. Gondolhatunk hűtésre, fűtésre vagy melegvíz előállításra, a speciális rendszerrel minden esetben környezetkímélő megoldással számolhatunk.

Milyen hőszivattyú típust érdemes választani Magyarországon?

Többféle típusú hőszivattyú létezik attól függően, milyen közegből nyeri ki és milyen közegbe adja le a hőenergiát. Egyedi igényeink és otthonunk paraméterei kapcsán több lehetőség is elképzelhető, ezért érdemes minden esetben szakemberrel egyeztetni a végleges választás előtt. Magyarországon jelen pillanatban leginkább a levegő-víz alapon működő rendszerek a legelterjedtebbek.

Mi ennek az oka? A levegő-víz hőszivattyú kiépítése nem függ a környezeti adottságoktól, mivel a hőt a külső levegőből nyeri. A technológia születésénél még probléma volt, ha a külső levegő hőmérséklete alacsony volt, a mai modern rendszerek azonban már ezt a problémát orvosolták: -25 C°-ig biztonságosan és kiemelkedő hatékonysággal üzemelnek. Magyarországon ez jelentős előny, hiszen a kemény és hosszú telek már nem jellemzőek földrajzunkra. A levegő-víz hőszivattyú fontos előnye, hogy kiépítési költsége lényegesen alacsonyabb, mint más hasonló technológia esetén megszokhattuk.

Monoblokk vagy osztott hőszivattyú? Mit válasszak?

A két rendszer közti fundamentális különbség az egységek számában van. A monoblokk hőszivattyú esetén egy darab kültéri egység biztosítja a rendszer működését, amíg az osztott, más néven split, hőszivattyú kettő egységből, egy külső és egy belső elemből áll össze.

Az osztott rendszerű hőszivattyúk gyakran indokolt, azonban érdemes körültekintő döntést hozni, mert lehetnek hátrányai is egy ilyen rendszernek. A felépítésből adódóan összeköttetést kell létrehozni az elemek között, hogy egy hűtőközeget, azaz klímagázt tudjon keringtetni a rendszer. Ezt a jelenleg érvényben lévő  szabályok szerint csak olyan szakember vásárolhatja meg és szerelheti be, aki  Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kibocsátott engedéllyel rendelkezik. A beltéri zajokra érzékenyeknek is érdemes az osztott hőszivattyú beszerelését átgondolni, hiszen a beltéri egységnek van egy alaphangja, ami akár zavaró is lehet.

A monoblokkos hőszivattyú ezen problémákkal nem rendelkezik. Ebben az esetben ugyanis nincs szükség beltéri egységre, a hőszivattyú közvetlenül melegíti a benne lévő vizet. A telepítés során így otthonunkban csak a vízvezeték hálózatot kell kiépíteni, ami lényegesen leegyszerűsíti a folyamatot és lecsökkenti a költségeket. Fontos tudni, hogy a rendszerek összekapcsolhatók bármilyen felületfűtéssel is, így egyszerűen és környezetkímélő módon elérhető a kellemes beltéri hőmérséklet.  

Mekkora teljesítményre lesz szükség?

A hőszivattyús rendszer megfelelő működésének alapja, hogy pontosan meghatározzuk mennyi energiát is kell termelnie, mekkora kapacitással kell számolni. Ehhez mindenképpen érdemes szakembereinkhez fordulni, akik egy előzetes energiavizsgálattal megállapítják, hogy otthoni viselkedésünk, családunk nagysága és meglévő rendszereink alapján mekkora rendszert kell kiépítenünk.

Kollégáink rutinos szemmel felmérik a vizsgálat során azokat a tényezőket, amik komolyan befolyásolhatják a rendszerigényt. Megnézik a nyílászárók és a ház szigetelésének minőségét, ellenőrzik az egyedi igényeket mind a belső elvárt hőmérséklet, mind a  melegvízfogyasztás volumene kapcsán.

Miért érdemes szakértőkre bízni a választást?

A Sky Systemnél célunk, hogy olyan környezetkímélő megoldásokkal segítsük az energiakorszerűsítéssel kapcsolatos otthoni és vállalati projekteket, hogy hosszú távon is magas teljesítménnyel és minimális szervizeléssel számolhassanak a tulajdonosok. Az általunk forgalmazott Gree világmárka berendezései már kiállták a gyakorlati alkalmazás próbáját, globálisan, a legváltozatosabb időjárási viszonyok között is helyt álltak. Fontos számunkra, hogy berendezéseinket mindig a maximális garancia mellett értékesítsük, illetve a rendszer tervezése, kiépítése és átadása során is maximalizálhassuk az ügyfélelégedettséget.

Vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

Kérem válasszon finanszírozási formát

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Ajánlatkérését rendszerünk rögzítette, melyről visszaigazoló emailt küldtünk az Ön email címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Meraki.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.