Jól jönne egy megbízható napelemes cég? ─ Itt vagyunk!

Jól jönne egy megbízható napelemes cég? ─ Itt vagyunk!
Közzétéve:

Persze mondani bármit lehet, ezért az alábbiakban a tényekre fektetjük a hangsúlyt. Érvelünk, részletesen taglaljuk, miért érdemes minket választanod, ha elkötelezed magad a napelemes rendszer telepítése mellett.

Ha röviden akarnánk megválaszolni a kérdést, csak annyit mondanánk: egész egyszerűen azért, mert mi távlatokban gondolkodunk. Jó rendszereket tervezünk és ügyfeleink elégedettsége elengedhetetlenül fontos a számunkra. Hosszútávra tervezünk. Örökre elköteleztük magunkat a megújuló, környezetbarát energiaforrások, és persze azok kiépítése mellett. Neked pedig hosszú évtizedekre, úgy 30-40 évre szeretnénk működőképes, hatékony rendszert biztosítani.

Minden kezdet nehéz. De legalábbis időigényes.

Maga a napelem kivitelezés nem tart tovább egy-két napnál. Sőt, adott esetben akár mindössze néhány óra leforgása alatt felkerülhetnek a panelek a tetődre, üzembe állhat az inverter. A napenergia-fogyasztásra való átállást azonban gondos előkészítés előzi meg.

Egy megbízható napelemes cég soha nem hagy magadra

Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött jól tudjuk, hogy ügyfeleinknek mire van szüksége.  Ezért  kísérjük végig az egész folyamatot a rendszer megtervezésétől az engedélyeztetésen át a teljes kivitelezésig, majd akár a távfelügyeletig.

A napenergia hasznosítása 7 lépésben:

Az alábbi lépésekben, együtt haladunk ügyfeleinkkel:

 1. Vedd fel velünk a kapcsolatot, kérd árajánlatunkat 

Az első lépés nagyon egyszerű, és otthonod kényelméből, online elvégezhető. Töltsd ki napelem kalkulátorunkat, és mi az előzetes becslések alapján árajánlatot küldünk, melyben részletes információt kaphatsz arról, hogy mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükséged áramszámlád kiváltására, valamint, hogy esetedben milyen költségvonzattal jár ennek teljes körű kiépítése.

 1. Helyszíni felmérés

Ahhoz, hogy a legoptimálisabb, egyedi adottságaidra és igényeidre szabott, hatékonyan teljesítő és biztonságos napelem rendszered legyen, a helyszíni szemle elengedhetetlen. Ennek során a következőket kell kimerítő alapossággal megvizsgálnunk:

A tetőd tájolása: a déli tájolás a legmegfelelőbb, de minden eshetőségre van megoldásunk. Ha szeretnéd a saját, a napelemek által megtermelt villamos energia előállításával csökkenteni ökológiai lábnyomod, mi garantáltan megtaláljuk a módját. Nincs olyan, hogy lehetetlen.

A dőlésszög: tetőd héjazása és dőlésszöge is döntő tényező. Ideális esetben 30-40 fok közötti dőlésszöget és stabil alapokon álló cseréptetőt találunk nálad. Ha nem így van, tájékoztatunk arról, hogy milyen előkészületeket szükséges eszközölnöd és ez milyen költségvonzatokkal járhat rád nézve.

Beárnyékoltság: hiába jók a tetőd adottságai, ha a környezetében található fa, kémény vagy akár egy másik épület tartósan árnyékot vet rá. Lehetőség szerint ezeket a jelentős teljesítménycsökkentést eredményező tényezőket még a telepítés előtt meg kell szűntetni. Természtesen ennek mikéntjére is teszünk konkrét, gyakorlatias és minden szempontból kielégítő szakmai javaslatot.

A helyszíni szemle során egy számodra alkalmas, előre egyeztetett időpontban keresünk fel otthonodban, hogy felmérjük a telepítés szempontjából lényeges körülményeket. Figyelembe vesszük tehát azokat a tényezőket is, amelyeket az online ajánlatkérés során nem lehet teljességgel beazonosítani. Arra is alkalmad nyílik, hogy az időközben felmerült kérdéseidet feltedd. Rutinos kollégáink teljes körű tájékoztatást adnak részedre a beruházást érintő valamennyi kérdésben. Közös érdekünk, hogy minden részlettel tisztában legyél, ezért mi mindenkor erre törekszünk.

 1. Végleges árajánlat, szerződéskötés

A terepszemle tapasztalatait figyelembe véve meghatározzuk a panelek típusát és mennyiségét, ahogy azt is, milyen invertert csatlakoztatunk a hálózatba. Véglegesítjük az árajánlatot, majd elküldjük részedre az együttműködésünk feltételeit tartalmazó szerződéstervezetet.

 1. Engedélyeztetési folyamat indítása

Gondoltad volna, hogy egy háztartási méretű kiserőmű telepítésébe vágtad a fejszédet? Ez bizony a lakossági napelem rendszer hivatalos megnevezése, és mint ilyen, engedélyköteles. Ez utóbbinak számos gyakorlati oka van.

 • Ahhoz, hogy a napsütéses időszakban termelt villamos energia többletet el tudd raktározni a borongósabb téli napokra, „tárolóra” van szükséged. Erre a legkézenfekvőbb megoldás, ha visszatáplálod a helyi áramszolgáltató hálózatába. Így egyszerre válsz áramfogyasztóvá és termelővé. A rendszer biztonságos működése érdekében azonban számos lényeges feltételnek kell megfelelned.
 • Komoly előírások vonatkoznak rád, vagyis az általad üzemeltetett rendszerre például az inverter (a fotovoltaikus rendszer által megtermelt egyenáramot váltóárammá alakító berendezés) típusát és teljesítményét illetően. Ha nem felelsz meg a követelményeknek, megtagadhatják tőled a hatósági engedélyt.

A Sky System segít eligazodni az adminisztrációs folyamat útvesztőiben. Sőt, akár át is vállaljuk tőled a teljes ügyintézést.

 1. Csatlakozási dokumentáció véglegesítése

Az áramszolgáltató megvizsgálja a hálózatra csatlakoztatás műszaki feltételeit, melynek eredményéről 30 napon belül ad írásos tájékoztatást. Kollégáink ezután elkészítik a csatlakozási dokumentációt, amit benyújtanak az illetékeseknek. Az átfutási idő akár 3 hónap is lehet, ezért érdemes idejében elindítani a folyamatot.

 1. Napelemes rendszer kiépítése

Munkatársaink kivonulnak a helyszínre, és telepítik a szerződésben rögzített rendszerelemekből álló fotovoltaikus rendszert, majd próbaüzemet tartanak.

 1. Az áramszolgáltató körülbelül 15 napon belül felszereli a kétirányú mérőt és kezdődhet is a napenergia hasznosítása.

Biztos háttér, szakértelem, megbízhatóság

Nemcsak a beépített anyagok, a kivitelezés minősége is lényeges. A szakértelem hiányából eredő tipikus hibák, amelyek a rendszer teljesítménycsökkenéséhez, meghibásodásához vezethetnek:

 • A tartószerkezetnek ellenálló, mégis könnyű alumíniumötvözetből és a rögzítőcsavaroknak rozsdamentes acélból kell készülniük. A gyengébb minőségű alapanyagok nem biztosítanak stabil rögzítést.
 • Túlságosan hosszú vagy épp rövid tartósín a panelek számára.
 • A panelek megfelelő rögzítése eleve sarkalatos kérdés. Nem lehet, ferde, nem lóghat túl a tető vonalán, és megfelelően kell rögzíteni a tető felületéhez. Ellenkező esetben a szél belekaphat, alányúlhat és emelgetheti, vagy akár fel is szedheti a tetőről.
 • Biztosítani kell a csatlakozóvezetékek védelmét a kisállatok és a madarak által okozott károktól.
 • Megfelelő túlfeszültség- és villámvédelem szükséges a váratlan tűzesetek és az áramütés elkerülése érdekében.
 • A nem kellően körültekintő felhelyezés során sérülhet a tető héjazata, amely beázásokhoz vezethet

Erre is figyelj: megfelelő minőség, garancia 

A napelemes rendszer telepítése egyszeri, viszonylag nagy összegű beruházással jár. Összköltsége átlagosan 1-3 millió forint között mozog. Ennek mintegy 70%-át a panelek teszik ki, a fennmaradó 30% pedig az inverter ára. Mivel a nemzetközi tapasztalatok alapján egy minőségi alapanyagokból álló, megfelelően és biztonságosan kiépített rendszer akár 30-40 évig is üzemképes, érdemes körültekintően megválasztanod a kivitelezőt és a beépített alapanyagokat is.

A berendezéseket illetően kétféle garanciáról beszélhetünk: a teljesítménygaranciáról és a termékgaranciáról. A garancia időtartamából jól lehet következtetni a választott termék minőségére is. Mértékadó gyártók általában 25 évre vállalnak 80%-os teljesítménygaranciát termékeikre, ami azt jelenti, hogy a rendszer teljesítménycsökkenése maximum 20%-os lehet a telepítést követő 25 éven belül.

A termékgarancia pedig arra vonatkozik, hogy amennyiben a garanciális feltételekben meghatározott időintervallumon belül hibásodik meg a rendszer, akkor a gyártó vállalja a rendszer teljes cseréjét. Ideális esetben egy gyártó akár 20 éves termékgaranciát is vállal termékeire. Célszerű ezeket a cégeket előnyben részesíteni a 10-12 évre szóló garanciát adó társaikkal szemben.

Hasonló a helyzet az inverterrel is: 5-7 éves jótállás esetén érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire időtálló az általuk forgalmazott berendezés. Az igazán megbízható átalakító berendezések működését 10 évre szavatolja a gyártó. A napelem megtérülési ideje a rendszer összteljesítményétől függően 7-10 év közé tehető. Mi, a Sky Systemnél segítségedre leszünk a minden szempontból optimális rendszer, a megfelelő paneltípus, panelszám és a hozzájuk illeszkedő inverter típusának meghatározásában.

Kérem válasszon finanszírozási formát

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Ajánlatkérését rendszerünk rögzítette, melyről visszaigazoló emailt küldtünk az Ön email címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Meraki.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.