Megjelent a napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázat tervezet!

Megjelent a napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázat tervezet!
Közzétéve:

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium napelemes és fűtési rendszerek támogatására fókuszáló pályázat kiírását tervezi. A tervezet most a nyilvánosság elé került, amit bárki véleményezhet javaslatokkal láthat el. A 201 milliárdos keretösszegű támogatás különlegessége, hogy ez az első olyan nagyszabású pályázat, aminek kimondott célja a klímavédelem.

A pályázat háttere

A most kihirdetett tervezet a Helyreállítási Terv (HET) részét képezi, mely jelenleg az Európai Unió jóváhagyására vár. Amennyiben elfogadják, 201 milliárd forint áll majd rendelkezésre, amit napelemek telepítésére és a fűtési rendszerek korszerűsítésére lehet fordítani.

A támogatás összességében az alábbiak szerint áll össze: a HET keretösszegéből 103,734 milliárd forint jutna az átviteli hálózatok megerősítésére, 158,750 milliárd forint a napelemes és fűtési rendszerek támogatására és mindezt az állam további 42,864 milliárd forinttal egészítené ki.

A pályázat célja

A tervek szerint a fent említett keretösszegből megvalósított fejlesztések pozitív következményeit 35 ezer háztartás élvezheti majd. 175 megawatt új napelemes kapacitás létesülhet, az erőműkapacitás 24%-kal, a környezetbarát megújuló energiaforrásokat alkalmazó háztartások száma pedig harmadával emelkedne.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 50 ezer tonnával lenne kevesebb, ami a környezetvédelmi szempontok tekintetében kiemelten fontos.

Az ütemezés

A pályázatot szeptember 12-éig bárki véleményezheti. Ezt követően kezdődik meg a 4 ütemre tervezett projekt megvalósítása. Az első ütemben 100 milliárd forintot osztanak szét, ez november 15-én startol majd és egészen december közepéig tart.

A teljes projekt az egész országot lefedi, az egyes megyékben viszont 1-1 hét eltéréssel írják majd ki a pályázatokat, így aki szeretne részesülni a támogatásból, annak érdemes ezt is figyelembe venni.

A pályázati feltételek

Lakossági pályázat:

Résztvevők köre: azok a háztartások pályázhatnak, ahol:

-        a pályázó állandó lakcíme az az ingatlan, ahol a beruházás történik,

-        a pályázónak legalább azon ingatlan résztulajdonosának kell lennie, ahol a beruházás történik,

-        az egy főre jutó 2020-as, éves bruttó összjövedelem nem haladja meg a 4 millió 850 ezer forintot.

 

Mire lehet pályázni?

három kategóriát állapítottak meg:

-        napelemes rendszer kiépítése: 2,8 millió forint

-        napelemes rendszer kiépítése és fűtéskorszerűsítés: 9,3 millió forint

-        napelemes rendszer kiépítése és fűtéskorszerűsítés hőszivattyúval: 11,55 millió forint.

A kihirdetett támogatási tervezet igen sok háztartás hatékony energiatermeléséhez és fűtéséhez járulhat hozzá. A 100%-os vissza nem térítendő támogatás kecsegtető mind a lakosok, mind pedig a vállalkozások számára. Ne maradj le a lehetőségről, mi segítünk abban, hogy hogyan vágj bele, használd kalkulátorunkat!

 

Kérem válasszon finanszírozási formát

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Csupán pár másodperc és az Ön által megadott paraméterek alapján elkészített árajánlatunk megérkezik e-mail címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Meraki.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
+36 30 998 7425
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.