Megjelent a napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázat tervezet!

Megjelent a napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázat tervezet!
Közzétéve:

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium napelemes és fűtési rendszerek támogatására fókuszáló pályázat kiírását tervezi. A tervezet most a nyilvánosság elé került, amit bárki véleményezhet javaslatokkal láthat el. A 201 milliárdos keretösszegű támogatás különlegessége, hogy ez az első olyan nagyszabású pályázat, aminek kimondott célja a klímavédelem.

A pályázat háttere

A most kihirdetett tervezet a Helyreállítási Terv (HET) részét képezi, mely jelenleg az Európai Unió jóváhagyására vár. Amennyiben elfogadják, 201 milliárd forint áll majd rendelkezésre, amit napelemek telepítésére és a fűtési rendszerek korszerűsítésére lehet fordítani.

A támogatás összességében az alábbiak szerint áll össze: a HET keretösszegéből 103,734 milliárd forint jutna az átviteli hálózatok megerősítésére, 158,750 milliárd forint a napelemes és fűtési rendszerek támogatására és mindezt az állam további 42,864 milliárd forinttal egészítené ki.

A pályázat célja

A tervek szerint a fent említett keretösszegből megvalósított fejlesztések pozitív következményeit 35 ezer háztartás élvezheti majd. 175 megawatt új napelemes kapacitás létesülhet, az erőműkapacitás 24%-kal, a környezetbarát megújuló energiaforrásokat alkalmazó háztartások száma pedig harmadával emelkedne.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 50 ezer tonnával lenne kevesebb, ami a környezetvédelmi szempontok tekintetében kiemelten fontos.

Az ütemezés

A pályázatot szeptember 12-éig bárki véleményezheti. Ezt követően kezdődik meg a 4 ütemre tervezett projekt megvalósítása. Az első ütemben 100 milliárd forintot osztanak szét, ez november 15-én startol majd és egészen december közepéig tart.

A teljes projekt az egész országot lefedi, az egyes megyékben viszont 1-1 hét eltéréssel írják majd ki a pályázatokat, így aki szeretne részesülni a támogatásból, annak érdemes ezt is figyelembe venni.

A pályázati feltételek

Lakossági pályázat:

Résztvevők köre: azok a háztartások pályázhatnak, ahol:

-        a pályázó állandó lakcíme az az ingatlan, ahol a beruházás történik,

-        a pályázónak legalább azon ingatlan résztulajdonosának kell lennie, ahol a beruházás történik,

-        az egy főre jutó 2020-as, éves bruttó összjövedelem nem haladja meg a 4 millió 850 ezer forintot.

 

Mire lehet pályázni?

három kategóriát állapítottak meg:

-        napelemes rendszer kiépítése: 2,8 millió forint

-        napelemes rendszer kiépítése és fűtéskorszerűsítés: 9,3 millió forint

-        napelemes rendszer kiépítése és fűtéskorszerűsítés hőszivattyúval: 11,55 millió forint.

A kihirdetett támogatási tervezet igen sok háztartás hatékony energiatermeléséhez és fűtéséhez járulhat hozzá. A 100%-os vissza nem térítendő támogatás kecsegtető mind a lakosok, mind pedig a vállalkozások számára. Ne maradj le a lehetőségről, mi segítünk abban, hogy hogyan vágj bele, használd kalkulátorunkat!

 

Adja meg a havi villanyszámlája összegét!

Számítsa ki kalkulátorunk segítségével, hogy jelenlegi napelem áraink mellett, mekkora megtakarítást érhet el villanyszámlája összegében, amennyiben családi házát napenergia felhasználással bővíti.

Ft
kWh

Havi fogyasztása

kWh

Éves fogyasztása

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Csupán pár másodperc és az Ön által megadott paraméterek alapján elkészített árajánlatunk megérkezik e-mail címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Wicomt.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
+36 20 282 0159
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket!


Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.