Tévhitek a napelemrendszerekkel kapcsolatban 1. rész

Tévhitek a napelemrendszerekkel kapcsolatban 1. rész
Közzétéve:

A Sky Systemnél kiemelt célunk, hogy felvegyük a kesztyűt a hazai napelemes piacon is elterjedt félreértések és csúsztatásokkal szemben. Sajnos még a mai napig is gyakran tapasztalható, hogy fundamentális félreértésekkel találkozunk ügyfeleink részéről, akiket egy-egy reklám vagy a lehetséges problémák súlyának lekicsinyítése összezavar.

Első tévhitekkel foglalkozó cikkünkben a napelempaneles rendszerek megtérülésével és ellenállóságával kapcsolatos tévhiteknek jártunk utána.

  • Több évtizedes megtérülési idő

Gyakran hallható olyan állítás, hogy akár több évtized is lehet, míg a befektetett összeg megtérül. Ez azonban nincsen így, a körülményektől függően egy napelempanel 8-15 év alatt visszahozza a költségeket.

Tegyük fel, hogy egy átlagos család évi villanyszámlája 100.000 Ft, és a napelemes rendszer beruházási költsége 1.000.000 Ft. Az inflációt figyelmen kívül hagyva, 1.000.000(Ft) /100.000 (Ft/év) = 10 év. Tehát 10 éven belül megtérülhet a napelempaneles rendszer. A helyi körülményektől és a kiválasztott rendszer minőségén sok múlhat, ezért érdemes szakértővel kiszámítani pontosan a megtérülési időszakot.

https://webolution.io/skysystem/index.php/napelemes-rendszer/kalkulator

  • Esős időben vagy éjjel nem ad áramot a rendszer

Mindkét állítás tévhit, a modern rendszereknek már nem okoz gondot az éjszakai áramellátás se a felhős idő. A hálózatra kötött napelempanelek folyamatosan kapcsolódnak a rendszerre, ami lehetővé teszi, hogy akkor is áramhoz juss, ha épp este van. A sziget üzemű megoldások esetében a rendszer képes nappal áramot táplálni az akkumulátorba, így éjjel is ellátja otthonodat a szükséges mennyiséggel. Ugyanakkor az is igaz, hogy a napelempanelek a zavartalan napsütésben, derékszögű beesési szögben a leghatékonyabbak, azonban felhős időben is termelnek, és akár 50-90 százalékos kihasználtsággal tudnak energiát termelni. Mivel a napelempanelek az idő nagy részében részterhelésen működnek, a Sky Systemnél is alkalmazott technológiák már kifejezetten nagy figyelmet szentelnek az ezen tartományban lévő optimális üzemeltetésre.

https://webolution.io/skysystem/index.php/napelemes-rendszer/tudastar

  • A napelempanelek rosszul bírják a zord időjárást

A Sky System által forgalmazott napelempanelek a piacon elérhető termékek élmezőnyébe tartoznak, és az alapos munkálatoknak és a minőségi alapanyagoknak köszönhetően jól tűrik az időjárás viszontagságait. Mivel nem rendelkeznek mozgó, csúszó vagy forgó alkatrészekkel, ezért átlagos használatnál nincs olyan körülmény, ami miatt tönkre mehetnének. A zord vagy szélsőséges időjárást a rendszerek jól bírják. Érdekesség, hogy a minősítési eljárás része, hogy acélgolyókkal bombázzák a paneleket, ezzel is imitálva a jégeső körülményeit. Az edzett üveglapok védelmet nyújtanak mind a szélből, jégesőből, vagy egyéb mechanikai behatásokból származó sérülés ellen.

Szeretne többet megtudni? Nézze meg tudástárunkat!

Kérem válasszon finanszírozási formát

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Ajánlatkérését rendszerünk rögzítette, melyről visszaigazoló emailt küldtünk az Ön email címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Meraki.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.