Lakossági napelem pályázat: itt vannak a legfontosabb tudnivalók

Lakossági napelem pályázat: itt vannak a legfontosabb tudnivalók
Közzétéve:

A napelemes rendszer egyszerre környezet- és pénztárcabarát. Egyrészt egy ilyen megoldással környezetünk védelméhez a magunk módján is hozzájárulhatunk, és a megújuló energia használatával évtizedeken át tartó megtakarítást is elérhetünk. Minden szentnek maga felé hajlik a keze: bátran válasszuk a bolygónk mellett számunkra is sok előnnyel kecsegtető napenergiát! Most ráadásul az Otthonfelújítási Támogatás keretében az állami segítséget is igénybe vehetjük.

Napelemes rendszer az állami, családi programban

2021. januárja még nagyobb kedvet csinált a napenergiára átállóknak egy nagyszerű pályázati lehetőséggel. Idén év elejétől áll rendelkezésre ugyanis a jelenleg is futó Otthonfelújítási Program, melyben az elvégzett munkák után visszamenőleges, maximum 3 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A jellemzően belső terek megújítására, nyílászárók cseréje mellett legtöbben a fűtés korszerűsítésére használják az állam által utófinanszírozott költségeket. A napelemek felszerelése értelemszerűen ebbe a körbe tartozik.

Kik a kedvezményezettek?

Az Otthonfelújítási program választása esetén a legfontosabb erre vonatkozó szabály szerint legalább egy, 25 éven aluli gyereket azonos háztartásban nevelő nagykorú, magyar állampolgárokat támogat a program. Elvárás, hogy legfeljebb 30 napos megszakítású, legalább egyéves TB-jogviszonnyal rendelkezzenek itthon vagy külföldön, és ne legyen köztartozásuk. Jó hír, hogy a házasokon kívül egyedülállók, elváltak és élettársi kapcsolatban élőkre is kiterjed a kedvezményes lehetőség. Minden esetben feltételként fogalmazódik meg, hogy az állami támogatással élő családok ugyanabban az ingatlanban, közös fedél alatt éljenek.

lakossagi-napelem-palyazat-skysystem

Az igénylés és elbírálás menete

Nem érdemes várni a papírok beadásával: akik 2021. június 30. előtt megkötik a hálózati csatlakozási szerződést és legkésőbb ugyaneddig a dátumig beadják a kérelmet a támogatásra, még a szaldós elszámolás alá fognak esni. A támogatás összegének fele fedezheti az anyagköltséget, és másik fele a munkadíjat. A dátumok fontosak, ugyanis ha az igénylő család 2021. január 1-jét követően több részletben újítja fel a lakását, és ennek költségét szeretné majd kifizettetni, illetve részben megfizettetni állami támogatásból, akkor ehhez arra van szükség, hogy folyamatosan gyűjtse a számlákat, és azokat majd egyben, a beruházás végén nyújtsa be. Ezt követően kapja meg a költségek 50%-át, maximum 3 millió forintot.

A kizárólag egyszer igénybe vehető támogatáshoz 2022. december 31-ig nyújtható be kérelem. Miután az igénylő kifizette a számlát, azután 60 nap áll rendelkezésre, hogy az utólagosan elszámolt támogatáshoz benyújthassa a dokumentumokat: számlákkal kell bizonyítania, hogy anyagköltséget és a munkaköltséget már kifizette. A családi házak most tényleg csinosabbak és hasznosabbak lehetnek néhány napelemmel és a hozzájuk kapcsolódó rendszerrel.

Kérdése van, elakadt a folyamatban? A Sky System Kft. áll segítségére a pályázatok megírásában, összeállításában, teljeskörűen kivitelezi napelem-rendszerét!

Egyedi árajánlat perceken belül? Töltse ki kalkulátorunkat!

Kérdése van? Keresse kollégáinkat!

 

 

Kérem válasszon finanszírozási formát

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Ajánlatkérését rendszerünk rögzítette, melyről visszaigazoló emailt küldtünk az Ön email címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Meraki.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.