Napelemes rendszer: védd ki az energia- és üzemanyagárak emelkedését

Napelemes rendszer: védd ki az energia- és üzemanyagárak emelkedését
Közzétéve:

Az energiaárak jellemzően igen érzékenyek az aktuális gazdasági és politikai helyzetre. Ez az orosz-ukrán háború kapcsán is megmutatkozott, sőt, hatványozottan, hiszen az egyik fél Európa legnagyobb gázcsapján ül. A szankciók, a politikai harcok és az összecsapások következtében könnyen előfordulhat, hogy a gázellátás megszűnik, az ipar és a háztartások pedig az egyik legfontosabb energiaforrás nélkül maradnak, de az sem szerencsés, ha az energia ugyan jön, de aranyáron. A gáz ár emelkedése egy óriási kockázat, amit a leginkább a függetlenedéssel, a megújuló energia termelésének támogatásával lehet kivédeni. Nézzük, miért a legjobb megoldás a napelem rendszer!

Az orosz-ukrán háború hatását Európa, sőt a világ számos gazdasága is megérzi. Az energetikai szektorban az eddig stabilnak, biztonságosnak és mindig elérhetőnek gondolt gázellátás veszélybe került és igazából senki sem tudja megmondani, hogy Damoklész kardja meddig lebeg még a gázvezetékek felett.

 Így védd ki az energiaárak emelkedését

A függetlenedés lépései

A helyzetből adódóan a legtöbben a függetlenedés felé próbálnak fordulni, amit a megújuló energia termelése tud megadni. A megújuló energia, a szél, a nap, a víz által termelt energia hasznosítása környezetvédelmi szempontokból már régóta téma. Helyi és EU-s tervek, stratégiák születtek már évekkel, évtizedekkel korábban, célszámokat határoztak meg, támogatásokat írtak ki, amelyekkel abba az irányba terelik a társadalmat, hogy a nem megújulót váltsa fel újratermelődő energiával.

Magyarországon is különféle ösztönzőkkel próbálják elérni, hogy az ember a megszokott helyett az innovatívabbat válassza. Az EU-s és állami forrásból támogatott napelemes pályázat, a lakásfelújításra fordítható ingyen milliók, a zöldhitel mind magukba foglalják a napelemes rendszer telepítésének lehetőségét.

Az orosz-ukrán háború okozta bizonytalanság ezeket a törekvéseket felerősítheti. Egy napelem rendszer segítségével függetlenedni lehet a piactól, az energetikai szektort érintő nemzetközi ingadozásoktól.

A fűtés és azon túl: az üzemanyag verseny győztese

A napelem rendszer üzemelésével az áramfogyasztás egy háztartásban fedezhető, tehát képes üzemeltetni az elektronikai berendezéseket, tölteni az eszközöket. Emellett a fent említett fűtési problematikára is választ ad, hiszen a napelem panelek által termelt energia becsatornázható a padlófűtésbe, fűtőpanelekbe, de akár egy fűtést-hűtést biztosító hőszivattyú működtetésébe is.

Van azonban még egy felhasználási mód, ami még ennél is vonzóbbá teheti a napelemeket. Az elektromos autók térnyerése az utóbbi néhány évben nagy hangsúlyt kapott. Az egeket súroló benzinárak és az ellátási bizonytalanság, legalábbis a pánikkeltés hatására biztosan sok olyan is elgondolkodott az elmúlt hónapokban az elektromos autó vásárlásán, aki eddig még sosem.

Ez nem is csoda, hiszen, ha az elektromos autó mellett rendelkezésünkre áll egy napelemes rendszer is, akkor a közlekedés költségei is minimalizálhatók. Ez pedig óriási fegyvertény a mai üzemanyagárak fényében.

 Így védd ki az energiárak emelkedését

Úton az önállóság felé

A mai kor az individualizmus és a kollektivizmus furcsa keveréke. Egyszerre vagyunk egyének, családok, akik beilleszkednek egy nagyobb közösségbe, társadalomba. Ez a kettősség teszi működőképessé a világot. Vannak azonban bizonyos helyzetek, amikor nem árt a függetlenedést szem előtt tartani, így kivédhetőek olyan helyzetek, amelyek rajtunk kívülálló okokból következnek be.

Az üzemanyag és az energia ár emelkedését már a saját bőrünkön érezhetjük, még úgy is, hogy a rezsicsökkentés és a benzinár stop bevezetésével mesterségesen korlátozva van a piac. Ezek azonban ideig-óráig vannak így, hosszú távon nem fenntarthatók, hiszen akkor a világpiaci és a hazai szint között akkora lesz a különbség, hogy azzal már a szolgáltatók nem tudnak megküzdeni.

A lakosság számára készült napelemes rendszerek ára, persze mérettől függően 2,5-3 millió forint körül mozog. A jelen helyzetben a különféle támogatásoknak, a magas energia- és üzemanyagáraknak köszönhetően akár 5 év alatt is megtérülhet befektetés. Kell ennél meggyőzőbb érv?

Kérem válasszon finanszírozási formát

Válassza ki tetőjének fedését!1

Palatetőre nem tudunk telepítést vállalni. Amennyiben tervezi befedni vagy cserélni a tetőt, kérjük, hogy válassza ki az új tető típusát a fenti listából.

Válassza ki tetőjének fedését!

Válassza ki tetőjének fedését!

Köszönjük ajánlatkérését!

Ajánlatkérését rendszerünk rögzítette, melyről visszaigazoló emailt küldtünk az Ön email címére.

Bezár

Sky System logo
© Sky System Kft.
Minden jog fenntartva.


Powered by Meraki.

Elérhetőségek


1116 Budapest, Kondorosi út 3.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sky System
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.